pondělí 15. prosince 2014

Tofu hranolky

Tohle je po dlouhé době recept, na který jsem byla hodně zvědavá, trochu jsem se bála jak dopadne, ale který mě neuvěřitelně nadchnul. Je to dobré, křupavé a přesto tofu ;)

Ingredience:

200g marinovaného tofu ( uzeného, s bylinkami, ... výběr je veliký)
1 lžíce oleje
koření (vřele doporučuji mletou uzenou papriku a sušený medvědí česnek)

Postup:

Tofu si nakrájíme na centimetrové hranolky, vyskládáme je na papírové ubrousky, přikryjeme je dalšími ubrousky a na to celé položíme talíř, který zatížíme. Tohle všechno děláme proto, aby se z tofu dostalo co nejvíc tekutiny a ono bylo krásně křupavé. Do menší uzavíratelné nádoby dáme olej a koření po minimálně půl hodině i tofu. Nádobu zavřeme a lehce s obsahem zatřepeme, aby se tofu směsí krásně obalilo. Takto připravené tofu, vyrovnáme na plech a pečeme 15 min z jedné a 15 min z druhé strany.¨

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.

Pozn. : Vřele doporučuji podávat s nějakým dipem, já zvolila rajčatový, ale myslím, že tahle dobře to bude chutnat s jakýmkoliv.


Žádné komentáře:

Okomentovat