pondělí 17. listopadu 2014

Sladký chlebíček s granátovým jablkem

Tento dezert můžete připravit do Jeleního hřbetu nebo formy na chléb, ale můžete ho dát i na menší plech. Granátové jablko a citrusová kůra mu dodají mírně exotický nádech. Krásná červená barva pak rozzáří celý koláč i váš stůl.

Ingredience:

3/4 hrnku cukru
80g másla nebo hery
2 vejce
3/4 hrnku kefíru
2 lžičky kůry z citrónu ( pomeranče nebo mandarinky)
2 lžičky vanilkového extraktu (nebo 1 balení vanilkového cukru)
1/2 lžičky jedlé sody
1 hrnek hladké mouky
1 1/2 hrnku polohrubé mouky
špetka soli
1 granátové jablko

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C. Cukr a máslo společně šleháme asi 4 min. Přidáme postupně vejce a kefír a vanilku. Do mouky přidáme sodu a sůl, promícháme a postupně vmícháme do máslové hmoty. Z granátového jablka vyloupeme semínka, která přidáme do těsta. To nalijeme do připravené formy a pečeme asi hodinu.

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.



Žádné komentáře:

Okomentovat