pondělí 24. listopadu 2014

Rychlý jablečný koláč ... trochu jinak

Jablečný koláč se skořicí je klasika, kterou potěšíte každou návštěvu, většinu surovin na něj máte běžně doma a zvládnete ho během chvilky. Tento není v ničem výjimkou, snad až na netradiční přidání lučiny, která koláči dodá nádhernou vláčnost a smetanovou chuť.

Ingredience:

1 hrnek cukru
120g tuku na pečení
100g lučiny
2 vejce
1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
2 lžičky skořice
2 velká jablka (preferujte kyselejší)

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C. Máslo, 3/4 hrnku cukru a lučinu společně šleháme asi 4 min. Přidáme vejce a znovu dobře promícháme. Poté vsypeme mouky smíchané s kypřícím práškem a solí. Zbylý cukr smícháme se skořicí a dvěma lžícemi této směsi posypeme oloupaná a na kostky nakrájená jablka. Ty potom vmícháme to těsta a vše nalijte do formy a posypeme zbylým cukrem se skořicí. Pečeme asi hodinu a čtvrt.

Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.

Pozn. : Nějak nevím co sem dneska psát, je to tak snadné, že není nic na co si dávat extra pozor. Chutná skvěle teplý a s vanilkovou zmrzlinou je neodolatelný. 



Žádné komentáře:

Okomentovat