sobota 21. června 2014

Známě neznámá lučina

V tomto receptu se spojují dvě chutě, u kterých by mě nenapadlo, že budou tak skvěle ladit. Je to exotický citrón a náš domácí bez. Na tuhle kombinaci jsem pravda nepřišla sama. Citronovo-bezový jogurt prodávají ve Sparu a patří mezi mé nejoblíbenější. Když jsem si přečetla složení, napadlo mě, že nebude tak těžké si ho vyrobit doma, navíc tuhle tu ochucenou lučinu, budu potřebovat na zítřejší recept ( těšte se, bude to něco! :)

Ingredience:

1 velký bílý jogurt
1 sáček citronového cukru (vyrábí Vitana, byl v dubnovém brandnooz boxu) nebo 2 lžičky citronové kůry a šťávy
hrst sušených bezových květů

Postup:

Všechny ingredience smícháme a pokračujeme jako u výroby klasické lučiny :
Jestli se vám tento recept líbil, dejte prosím "like", abyste mohli dostávat pravidelně informace o nových receptech. A odebírejte Jídlujeme i na youtube zde.

Pozn.: Pokud nechcete lučinu, můžete zůstat jen u ochucení jogurtu. Pokud si lučinu vyrobíte, dostanete tentokrát místo ultra kyselé syrovátky, luxusní syrovátkový nápoj, u kterého budete váhat, jestli není ještě lepší než ta lučina :) Tu si můžete namazat na loupáček nebo croissant, ale pokud vydržíte ,tak v zítřejším receptu bude vážně skvělá;)

Žádné komentáře:

Okomentovat